28 акта съставиха за седмица горските стражари
От началото на ноември са извършени 2799 проверки
Публикувана: 28 Nov 2017 | 11:11

28 акта и 3 констативни протокола по Закона за горите съставиха през изминалата седмица служителите на Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен. От извършените през периода от 20 до 27 ноември проверки 144 са на обекти за добив на дървесина, 203 – на превозни средства, 279 – на ловци, а 60 – на други физически лица.

 

Три каруци и 1,5 куб. м незаконно добити дърва за огрев са задържани при обход на територията на ДГС „Генерал Тошево”. За установените нарушения горските стражари в стопанството са съставили 6 акта.


Общо 18 акта са съставени при масираните проверки в обхвата на ДЛС „Шерба”, а по два отчитат от ДГС „Омуртаг” и ДГС „Варна”, където са конфискувани 0,5 куб. м дърва за огрев.


Два констативни протокола са съставени на територията на ДГС „Нови Пазар”, а един – в ДГС „Шумен”.


От началото на ноември горските стражари към СИДП са извършили 2799 проверки, като са съставили общо 84 акта по Закона за горите и два по Закона за лова и опазване на дивеча. От нарушителите са конфискувани 40,1 куб. м незаконно добити дърва за огрев 12 каруци и 3 моторни превозни средства, отчитат горските стражари. 

 

Черно море

Коментари ( 0 )