IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Област Варна
14:55 | 6 декември 2017
Обновен: 18:45 | 17 април 2024

Отпускат над 3,5 млн.лв. за ремонт на пътя Девня - Разделна

По материала работи: Слав Велев
Отпускат над 3,5 млн.лв. за ремонт на пътя Девня - Разделна

3 522 978 лв. да се отпуснат за рехабилитация, реконструкция и изграждане на общински път Девня – Разделна. Това реши правителството вчера. Парите ще се вземат от бюджета на Министерството на икономиката.

 

В землището на с. Разделна се изпълнява инвестиционен проект за преработвателно предприятие за растителни масла и зърнобаза, съобщават още от МС. Инвестицията е на стойност 29 млн. лв. Предвижда се изграждането на нова производствена база за съхранение, лющене, пресоване и екстракция на маслодайни култури. Ще бъдат разкрити 102 нови работни места. Производството в новата база ще започне през 2019 г., като пълният производствен капацитет ще бъде достигнат през 2023 г.

 

Инфраструктурата ще се използва от всички съществуващи и потенциални предприятия в района при равни и недискриминационни условия, както и от транспортни и търговски фирми и населението на селата Разделна, Тръстиково, Падина в община Белослав и на град Девня в община Девня. С изграждането на пътя ще бъдат решени комуникационни и екологични проблеми на регионално и национално равнище. Социалните ефекти  са свързани с по-добрата настилка, по-краткото време за придвижване и по-удобния маршрут за работещите и живеещите в района на инвестиционната инициатива, съобщават още от пресцентъра на МС.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна