Над 900 проверки извършиха горските за седмица
Конфискувани са 4 куб. м дърва за огрев и 2 каруци от нарушителите
Публикувана: 12 Dec 2017 | 9:48

922 проверки са извършили през изминалата седмица горските стражари към Севериоизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен. 155 от масираните проверки в периода от 4 до 11 декември са на обекти за добив на дървесина, 324 – на превозни средства, 387 – на ловци, а 56 – на други физически лица.

 

Съставени са общо шест акта и един констативен протокол. От нарушителите са конфискувани 4 куб. м дърва за огрев и 2 каруци.


При обход на територията на ДГС „Шумен” са съставени два акта и един констативен протокол за незаконната сеч на 3 куб. м дърва за огрев.


Каруца и инструмент за дърводобив са задържани при системните проверки на територията на ДЛС „Шерба”. Установен е нерегламентиран добив на 0,5 куб. м дърва за огрев. Служителите на ловното стопанство са съставили на нарушителите два акта по Закона за горите.

 

0,5 куб. м дърва за огрев и каруца са конфискувани и при проверките в обхвата на ДГС „Смядово”, където горските стражари са съставили два акта, отчитат от Севериоизточно държавно предприятие

 

Черно море

Коментари ( 0 )