IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Област Варна
13:09 | 9 януари 2018
Обновен: 09:50 | 24 април 2024

13 акта съставиха горските за седмица

Иззети са 4 каруци с 6 куб. м дърва за огрев

По материала работи: Пламен Янков
13 акта съставиха горските за седмица

4 каруци с 6 куб. м незаконно добити дърва за огрев задържаха горските стражари към Североизточно държавно предприятие. При обход на гората в землището на с. Хитово служители на ДГС „Добрич” са установили незаконна сеч, за която са съставени акт и констативен протокол. Областната дирекция на полицията е уведомена за случая с цел установяване самоличността на нарушителите, които незабавно са избягали от мястото, щом видели автомобила на горските стражари.


Още 12 акта и 9 констативни протокола са съставили през изминалата седмица служителите на СИДП, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич Търговище и Шумен. От извършените 550 проверки в периода от 2 до 8 януари 77 са на обекти за добив на дървесина, 86 – на превозни средства, 340 – на ловци, а 47 – на други физически лица.
Каруца и 4,5 куб. м дърва за огрев са задържани при обход на територията на ДГС „Търговище”. За установените нарушения в стопанството са съставени 4 акта и 2 констативни протокола.


При системните проверки в обхвата на ДЛС „Шерба” е конфискуван инструмент за дърводобив. Съставени са два акта и констативен протокол по Закона за горите.


В резултат от активната контролна дейност, извършвана от горските стражари, служителите на ДЛС „Паламара” са задържали общо 1,8 куб. м незаконно добити дърва за огрев, за което са съставени 4 акта и 5 констативни протокола.
2 акта и констативен протокол са съставени пък за незаконната сеч на 2,5 куб. м дърва за огрев на територията на ДГС „Генерал Тошево”.


Засилен остава контролът на местата с висока концентрация на нарушения, допълват от СИДП предвид по-големия брой нарушения в горите, характерен за зимния сезон. 

 

Черно море

Коментари

Новини Варна