IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Област Варна
12:31 | 9 януари 2018
Обновен: 09:50 | 24 април 2024

Около 1,3 млн. лв. ще бъдат вложени в туризма в Балчик

Повече от половината отиват за инфраструктура

По материала работи: Борис Проданов
Около 1,3 млн. лв. ще бъдат вложени в туризма в Балчик

Около 1 300 000 лева ще бъдат вложени по програмата за развитие на туризма в община Балчик през новата година, съобщават от кметската управа.


Най-голяма част от ресурса - 715 000 лева, ще отиде за поддържане на инфраструктурата, включително и за дооборудване на новия културно-информационен център "Мелницата".


Общината заделя 585 000 лева за популяризиране на туристически обекти в страната и чужбина. Туристите ще бъдат привличани с новите издания на фестивала "Balchik Classic Days", на международния форум на младите в изкуството "Виа Понтика", международния хоров фестивал "Черноморски звуци", фолклорния "Море от звуци" и други събития, посочват от кметската управа.

 

Общината ще подкрепи и международния форум "Българско наследство", който отново ще посрещне в Балчик представители на българските общности зад граница. Летовниците ще проследят морската регата "Добруджа къп" и ще се забавляват на Фестивала на цацата в село Кранево. 


БТА

Коментари

Новини Варна