18 каруци иззеха горските при масирани проверки
Съставени са 26 акта и 9 констативни протокола
Публикувана: 30 Jan 2018 | 11:19

Масирани проверки за незаконна сеч извършват горските стражари към Североизточно държавно предприятие. В резултат от системния обход и завишения контрол през изминалата седмица са съставени 26 акта и 9 констативни протокола, като са задържани общо 14,78 куб. м дървесина, 10 каруци, автомобил, моторен трион и други инструменти за дърводобив. На територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към СИДП в периода от 22 до 29 януари са извършени 783 проверки.

 

При акциите в обхвата на ДГС „Варна” горските стражари са конфискували 3,2 куб. м незаконно добити дърва за огрев, две каруци и автомобил. На нарушителите са съставени 4 акта и 4 констативни протокола.


8 акта и 2 констативни протокола са съставени за незаконната сеч на 5 куб. м дърва за огрев в горите на ДЛС „Черни Лом”. Служителите на стопанството са задържали три каруци.


Три каруци са конфискувани и на територията на ДГС „Търговище”, където горските стражари са съставили 6 акта за нерегламентиран добив на 2 куб. м обла дървесина и 0,5 куб. м дърва за огрев.


4 акта са съставени от горските стражари към ДЛС „Паламара”, които при проверките на обекти за добив на дървесина и на автомобили са конфискували 2,78 куб. м дърва за огрев и моторен трион.


За незаконната сеч на 1 куб. м дърва за огрев в ДЛС „Балчик” са съставени 2 акта. Задържани са каруца и инструменти за дърводобив.


Служителите на ДГС „Смядово” са предотвратили нерегламентиран добив на дървесина. Два акта са съставени на нарушителите, от които са конфискувани каруца и 0,3 куб. м дърва за огрев.


Констативни протоколи са съставени при проверки и в горските стопанства на Шумен, Омуртаг и Суворово.


Близо 2500 проверки са извършени от началото на януари. През първия месец на годината са съставени 90 акта по Закона за горите, сочат данните на СИДП, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен. 

 

Черно море

Коментари ( 0 )