IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Област Варна
09:54 | 6 февруари 2018
Обновен: 15:58 | 27 март 2024

Пътят с. Орешак – с. Каменар ще бъде ремонтиран през т.г.

От община Аксаково обясниха, че реновирането на въпросната пътна отсечка е заложено в инвестиционната им програма и бюджета за 2018 г.

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Пламен Гутинов, архив

Нашият читател Игнат Митев се обърна към Медийна група „Черно море“ за съдействие по въпроса кога ще бъде ремонтирана пътната отсечка с. Орешак – с. Каменар във Варненска област. Свързахме се най-напред с Агенция „Пътна инфраструктура“. От там ни отговориха, че АПИ се занимава само с поддържането на републиканската пътна мрежа. Пътят Орешак - Каменар е общински и с неговото поддържане са ангажирани съответните общини.

 

Отправихме въпроса към община Аксаково, на чиято територия се намира с. Орешак. От там обясниха, че реновирането на въпросната пътна отсечка е заложено в инвестиционната им програма и бюджета за 2018 г. Тъй като тя започва от третокласен път, минава през цялото с. Орешак и тогава излиза за с. Каменар, точният ред за извършване на ремонта ще бъде определен напролет, обясниха от пресцентъра на община Аксаково. 

 

СТАВРИ СТЕФАНОВ

Коментари

Новини Варна