IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Област Варна
10:54 | 8 февруари 2018
Обновен: 04:13 | 18 април 2024

Бик уби овчар във Варненско

Инцидентът се разследва

По материала работи: Слав Велев
Бик уби овчар във Варненско

Бик рани смъртоносно пастир в Провадийско село.

С неотложни следствени действия е започнало досъдебно производство за установяване причините за смъртта на пастир в с. Ягнило, община Провадия, съобщават от пресслужбата на Окръжна прокуратура-Варна.

 

Вчера , докато водел на паша стадо овце, човекът бил нападнат смъртоносно от намиращия се в близост бик, собственост на местен животновъд.

 

Местопроизшествието незабавно е посетено от дежурен следовател, който извършил оглед и необходимите съпътстващи го действия. Установени са свидетели, чиито разпит предстои в рамките на настоящия ден. Назначена е аутопсия за установяване точната причина за настъпилата смърт. Действията на следователя са били извършвани под прякото ръководство на дежурен прокурор при Окръжната прокуратура във Варна.

 

Делото се води с оглед престъпление по чл. 123 от НК – за причиняване на смърт поради професионална непредпазливост. Разследването продължава.

Коментари

Новини Варна