IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Област Варна
10:05 | 13 февруари 2018
Обновен: 09:54 | 13 март 2024

Горските иззеха 2 каруци и автомобил при проверки за незаконна сеч във Варненско

В рамките на изминалата седмица служителите на Североизточно държавно предприятие са съставили 47 акта и 10 констативни протокола

По материала работи: Пламен Янков
Горските иззеха 2 каруци и автомобил при проверки за незаконна сеч във Варненско

Близо 17 куб. м дърва за огрев, две каруци с коне, автомобил и моторни триони са задържани при проверки на горските стражари във Варненска област.

 

При обход на територията на ДГС „Варна” са съставени 6 акта за незаконната сеч на общо 5 куб. м дървесина. Служителите на стопанството са конфискували две каруци с коне и два моторни триона.

 

Автомобил, натоварен с 0,5 куб. м незаконно добити дърва за огрев, пък е задържан при проверки в ДГС „Цонево”. По случая са съставени два акта.

 

Горските стражари към ДЛС „Шерба” са установили незаконна сеч на 6 куб. м дървесина. На нарушителите са съставени 6 акта и 1 констативен протокол.

 

Масирани проверки са извършени и в границите на ДГС „Провадия”. Служителите на стопанството са написали 11 акта и са конфискували 4,2 куб. м дърва за огрев.

 

В резултат от интензивната контролна дейност в горите, стопанисвани от ДГС „Суворово”, са съставени 4 акта и 2 констативни протокола. Задържани са общо 1,10 куб. м дърва за огрев.


В рамките на изминалата седмица горските стражари към Североизточно държавно предприятие, част от което са и петте стопанства във Варненско, са извършили 668 проверки. 153 от тях са в обекти за добив на дървесина, 204 – на превозни средства, 267 – на ловци, а 44 – на други физически лица. На територията на четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен в периода от 5 до 12 февруари служителите на СИДП са съставили 47 акта и 10 констативни протокола. 

Коментари

Новини Варна