Eдно населено място в област Варна остава без ток заради снега
През изминалата нощ възникнаха нови повреди
Публикувана: 27 Feb 2018 | 12:07

Електроразпределителната компания в Североизточна България отстрани редица аварии по електроразпределителната мрежа вследствие на силния вятър и снегонавяванията, които доведоха до обледяване на въздушни проводници.

 

Екипите на Електроразпределение Север, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна, от вчера следобед възстановиха електрозахранването на над 50 населени места. Ситуацията се разви динамично и през изминалата нощ възникнаха нови повреди. Днес продължава работата по възстановяване на електричеството на 14 населени места, от които 10 са в област Добрич, 1 в област Варна, 2 в Силистра и 1 в Русе.

 

Електроразпределение Север мобилизира своите екипи, снабдени с оборудване и техника за работа в зимни условия. На места работата е затруднена от усложнената пътна обстановка. Компанията поддържа постоянна връзка с областните и общинските администрации в Североизточна България за обмен на оперативна информация и синхронизиране на действията.

 

Поради влошените метеорологични условия през последното денонощие отчетниците на компанията не успяха да извършат месечното отчитане на електромерите в селата Поручик Кърджиево, Шуменци, Сяново и Новаково. Потреблението на клиентите в тези населени места ще бъде отчетено веднага след като достъпът до тях е възможен.

Още от: Област Варна

Коментари ( 0 )