IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Област Варна
17:37 | 11 март 2018
Обновен: 20:28 | 27 март 2024

В Балчик деца и възрастни ще участват в творческа надпревара за Великден

Всички творби ще бъдат подредени в обща изложба в Етнографската къща

По материала работи: Борис Проданов
В Балчик деца и възрастни ще участват в творческа надпревара за Великден

Деца и възрастни в Балчик ще участват с четка и перо в творческа надпревара за Великден, съобщават от Историческия музей, който организира конкурс за големия християнски празник. Всички, които искат да пробват сръчността на ръцете си, могат да подготвят великденска украса и да нашарят яйца. Освен в приложното изкуство авторите могат да пресъздадат посланията на празника за жизнеутвърждаващото начало, за надеждата и стремежа към добро и в литературни творби - разкази, есета, стихотворения. Рисунки и поздравителни картички също могат да отразяват символиката и ритуалите на Възкресение Христово.


Всички творби ще бъдат подредени в обща изложба в Етнографската къща в Балчик, където ще стане и награждаването на най-успешните автори в навечерието на Великден. В Историческия музей очакват творбите за конкурса "Великден през моите очи" най-късно до 30 март. 


БТА

 

Още по темата: Цената на яйцата остава стабилна до Великден

Коментари

Новини Варна