Горските задържаха 3 каруци с незаконно добита дървесина
Служителите на стопанството са съставили 4 акта за незаконната сеч
Публикувана: 13 Mar 2018 | 13:16

Три каруци, натоварени с общо 5 куб. м незаконно добити дърва за  огрев, са задържани при проверки на горските стражари във Варненско. Една от тях е конфискувана на територията на ДГС „Варна”.

 

Служителите на стопанството са съставили 4 акта за незаконната сеч на 1  куб. м дървесина. От нарушителите е конфискуван и моторен трион.

 

При системната контролна дейност в обхвата на ДЛС „Шерба” е установен  нерегламентиран добив на 3 куб. м дърва за огрев. Каруцата, с която e била транспортирана дървесината, е задържана. Горските стражари са съставили 12 акта.

 

Трета каруца е конфискувана при обход на ДГС „Цонево”. Служителите на стопанството са съставили два акта за незаконната сеч на 1 куб. м дърва за огрев.

 

Други два акта и един констативен протокол са съставени при проверки в ДГС „Суворово”, където  горските стражари са установили 0,5 куб. м нерегламентирано добита дървесина.

 

В резултат от интензивната контролна дейност в Добричко са задържани 8  куб. м дървесина, изсечена незаконно на територията на ДЛС „Балчик”. От съставените през изминалата седмица общо 24 акта в горските и ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие четири са за нерегламентирания добив на 1 куб. м дърва за огрев в обхвата на ДГС „Генерал Тошево”.

 

В периода от 6 до 12 март в горите, стопанисвани от СИДП, са извършени 680 проверки. 80 от тях са на обекти за добив на дървесина, 69 – на превозни средства, 514 – на ловци, а 17 – на други физически лица.

 

 

Черно море

Още от: Област Варна

Коментари ( 0 )