IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Област Варна
12:06 | 20 март 2018
Обновен: 09:52 | 24 април 2024

Горските стражари съставиха 45 акта при масирани проверки във Варненско

545 проверки са извършени за седмица на територията на 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточното държавно

По материала работи: Слав Велев
Горските стражари съставиха 45 акта при масирани проверки във Варненско

45 акта са съставени при масирани проверки в горите във Варненска област. В резултат от засиления контрол на местата с висока концентрация на нарушения служителите на ДГС „Варна” са съставили 19 акта и 10 констативни протокола за незаконната сеч на 9,4 куб. м дърва за огрев.  

 

При обход на територията на ДЛС „Шерба” са съставени 24 акта. Горските стражари са установили нерегламентиран добив на общо 25,5 куб. м дървесина. От нарушителите са конфискувани автомобил, моторен трион и други инструменти за дърводобив.

 

Два акта и констативен протокол са съставени и при интензивната контролна дейност в горите, стопанисвани от ДГС „Суворово”.

 

Данните за изминалата седмица сочат, че на територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие са извършени 545 проверки. 206 от тях са на обекти за добив на дървесина, 201 – на превозни средства, 20 – на ловци, а 118 – на други физически лица. От съставените общо 51 акта само един е за нарушение при лов - в обхвата на ДГС „Нови Пазар”, а останалите са по Закона за горите.

Коментари

Новини Варна