IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Област Варна
11:31 | 22 март 2018
Обновен: 19:15 | 27 март 2024

Свикват извънредна сесия на ОбС в Провадия

Причината -данните за нарушения в общината

По материала работи: Пламен Янков
Свикват извънредна сесия на ОбС в Провадия

На извънредна сесия на Общинския съвет в Провадия ще бъдат обсъдени проверките на Агенцията за държавна финансова инспекция и констатираните от ревизорите нарушения в общината. Заседанието се свиква по инициатива на общински съветници, съвместно с представители на различни групи в местния парламент. Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация внесеното искане до председателя на ОбС е подкрепено с подписите на 1/3 от съветниците.

 

Те настояват гражданите на Провадия да получат информация за огласените от народни представители тревожни данни за източване на пари от държавния бюджет чрез документи с невярно съдържание, фиктивно вписани хора и безотчетност при изпълнението на обществени превози в общината. Във връзка с констатираните в докладите на АДФИ нарушения при разходването на публични средства в Провадия миналата седмица парламентарна група обяви, че внася сигнал до главния прокурор.

 

Въпреки настояването на общински съветници извънредната сесия на ОбС да се проведе след работно време, така че да могат да присъстват и заинтересованите граждани, заседанието е насрочено за 23 март (петък), от 10:30 ч. 

Коментари

Новини Варна