IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Област Варна
12:48 | 4 юни 2018
Обновен: 17:50 | 17 април 2024

Ремонтът на магистрала Хемус в посока Варна ще приключи най-късно до 22 юни

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков е на посещение в Шумен

По материала работи: Борис Проданов
Снимка 24shumen.com

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков е на посещение в Шумен. Той се запозна с работата по строежа на спортна зала "Арена Шумен", след което направи оглед на пътния надлез над ЖП-линията София - Варна и площадката за строеж на Пречиствателна станция за питейни води (ПСПВ) в квартал "Дивдядово". 

 

На АМ "Хемус" на територията на Софийска област цяло лято ще ремонтираме мостови съоръжения. Тунелните тръби на "Ечемишка" и на "Витиня" - десните тръби посока София - също ще бъдат отремонтирани. Ремонтът на магистралата на територията на Шуменска област - посока Варна, ще приключи най-късно до 22 юни. По автомагистрала "Тракия" - до 16 юни приключваме с ремонтните дейности, заяви министърът и добави, че дотогава трябва да бъде завършен и ремонтът на отсечката Бургас - Слънчев бряг - при обхода на Ахелой. Това заяви министърът.


При посещението в Шумен Николай Нанков ще открие кампанията "Моят град е моята крепост" в Младежкия дом. 


"Шумен изпревари всички останали общини и области с проектирането и с възлагането, защото, пак казвам, осъзнаваме колко ни е важен проблемът с водата. До 15 юли възлагаме тръжната процедура за нейното изграждане. Ще заложим 18 месеца срок за изграждането, така че в рамките на две години ще имаме изградена пречиствателна станция за питейни води, която по никакъв начин няма да оскъпи цената на водата", каза министър Нанков пред журналисти.


Министърът припомни, че цената на проекта е 23 млн. лева, които са осигурени по Оперативна програма "Околна среда". 


БТА

 

 

Коментари

Новини Варна