IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Област Варна
09:54 | 4 юни 2018
Обновен: 00:18 | 28 март 2024

Във Варна ще се проведе първа национална конференция по инсулт с международно участие

Домакин е Медицинският университет

По материала работи: Борис Проданов
Във Варна ще се проведе първа национална конференция по инсулт с международно участие

Медицински университет – Варна, е организатор и домакин на първата национална среща по инсулт, която ще се проведе на 8 и 9 юни в морската столица. Във форума ще участват и световно признатите специалисти проф. В.Фейгин от Нова Зеландия, проф. Н. Валгрен от Швеция и д-р Миласинович от Словения.

 

По време на научната конференция ще бъдат дискутирани актуални въпроси, свързани с епидемиологията на инсулта, SITS регистъра за реперфузионна терапия, възможностите за повишаване качеството на грижите за пациентите по програмата ESO EAST в България и медицинска реакция при някои съпътстващи заболявания. Специалистите ще обсъдят също първичната и вторична профилактика, методите на лечение на острия мозъчен инсулт  и неврорехабилитацията.

 

Първият по рода си научен форум, посветен на инсулта, е насочен както към невролози, съдови специалисти, неврохирурзи и анестезиолози, така и към общопрактикуващи лекари, специализанти, докторанти и студенти от цялата страна.

 

Прочетете още: Откриха поетапно медицински пунктове на плажовете във Варна

Коментари

Новини Варна