В Балчик ще бъде изграден нов парк върху площ от близо десет декара
Алеите ще бъдат естествено продължение на зоната с експонираните находки от късноантичната и средновековна крепост "Дионисополис",
Публикувана: 2 Aug 2018 | 10:15

В Балчик ще бъде изграден нов парк за отдих върху площ от близо 10 декара, съобщават от общината за проекта, който вече е оценен на предварителното класиране по Програмата за развитие на селските райони.


В парка ще има зона за деца с площадка за игра и кът с воден ефект. Розариум в южната част на парка ще привлича посетителите с чайнохибридни рози и с информация за различните сортове. При един от входовете на парка ще има цветна градина с фигури от сезонни растения.


Новият обект ще бъде изграден върху пустеещ терен, който общината периодично почиства от трупаните там битови и растителни отпадъци, посочват от кметската управа. Бъдещият парк "Балик" ще бъде място за отдих на живеещите в най-големия едноименен жилищен комплекс в града, за които крайбрежната алея е далече.

 

Парковите алеи ще бъдат естествено продължение на зоната с експонираните находки от късноантичната и средновековна крепост "Дионисополис", в която инфраструктурата също беше подобрена с подкрепата на оперативна програма, припомнят от общината. 


БТА

Коментари ( 0 )