IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Област Варна
13:15 | 9 август 2018
Обновен: 19:31 | 1 март 2024

Между 900 и 1 200 лв. месечно взимат водните спасители във Варна

В тези суми влизат различни добавки като безплатна храна, подслон и други

По материала работи: Ставри Таргов
Между 900 и 1 200 лв. месечно взимат водните спасители във Варна

Между 900 и 1200 лв. месечно получават водните спасители във Варна и курортите около града. Това съобщи на пресконференция председателят на БЧК – Варна, Илия Раев. Поводът бе стартът на националния турнир „Млад спасител“, който ще се проведе в петък и събота в курорта Камчия.

 

1 200 лв. са заплатите на водните спасители на Златните пясъци, в курорта Камчия – те са около 900 лв. В тези суми влизат различни добавки като безплатна храна, подслон, пари за транспорт и други. Реално спасителите трябва да получават чисто около 1000 лв., за да бъдат спокойни за издръжката си, каза още Раев. Той припомни, че през м.г. на много плажове заплатите са били между 600 и 650 лв.

 

В проблем в последно време се превръща преквалификацията и спортната подготовка на водните спасители.  БЧК ги обучава, но след това те се нуждаят от допълнителни знания и умения и от опресняването им. Това би следвало да се поема финансово от хората, които ги наемат, т.е., от стопаните на пясъчните ивици, каза доайенът на водното спасяване във Варна Лавренти Силов.

 

Ставри Таргов

 

Коментари

Новини Варна