Между 900 и 1 200 лв. месечно взимат водните спасители във Варна
В тези суми влизат различни добавки като безплатна храна, подслон и други
Публикувана: 9 Aug 2018 | 13:15

Между 900 и 1200 лв. месечно получават водните спасители във Варна и курортите около града. Това съобщи на пресконференция председателят на БЧК – Варна, Илия Раев. Поводът бе стартът на националния турнир „Млад спасител“, който ще се проведе в петък и събота в курорта Камчия.

 

1 200 лв. са заплатите на водните спасители на Златните пясъци, в курорта Камчия – те са около 900 лв. В тези суми влизат различни добавки като безплатна храна, подслон, пари за транспорт и други. Реално спасителите трябва да получават чисто около 1000 лв., за да бъдат спокойни за издръжката си, каза още Раев. Той припомни, че през м.г. на много плажове заплатите са били между 600 и 650 лв.

 

В проблем в последно време се превръща преквалификацията и спортната подготовка на водните спасители.  БЧК ги обучава, но след това те се нуждаят от допълнителни знания и умения и от опресняването им. Това би следвало да се поема финансово от хората, които ги наемат, т.е., от стопаните на пясъчните ивици, каза доайенът на водното спасяване във Варна Лавренти Силов.

 

Ставри Таргов

 

Коментари ( 0 )