Приключва строителството на площадката за опасни отпадъци в Шумен
Ще се събират бои, лакове, опаковки от тези отпадъци, лекарства, излезли от употреба, електрически уреди и електронно оборудване
Публикувана: 5 Sep 2018 | 21:14

Площадката за Общинския център за разделно събиране и съхраняване на опасни битови отпадъци в Шумен е пред завършване, съобщиха от пресслужбата на общинската администрация. 


Тя е разположена на площ от три декара и се намира на изхода на града, в посока към Варна, на бул. "Симеон Велики". Положена е бетоновата настилка, изграден е навес, поставена е ограда. Предстои да бъдат доставени електронните везни и съдовете, в които ще се събират и съхраняват отпадъците. Общината има ангажимент да проектира и изгради кабел за ел.захранване и уличен водопровод до площадката. Вече е сключен договор с изпълнител и се очаква строителството да започне до края на септември, като срокът за изпълнение е 20 дни.
 

На площадката ще се събират бои, лакове, опаковки от тези отпадъци, лекарства, излезли от употреба, електрически уреди и електронно оборудване като компютри, хладилници, печки, лампи, излезли от употреба батерии и акумулатори. Количеството отпадъци, които се очаква да се събират на място, са близо 45 тона годишно. 
 

Шумен е един от петте града в страната, в които се изграждат подобни площадки със средства от швейцарското правителство.


БТА

 

Коментари ( 0 )