IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Област Варна
13:27 | 11 октомври 2018
Обновен: 07:10 | 16 март 2024

Маршрутките между Варна и Балчик спряха

Разчита се на преминаващи микробуси до новата автогара в Белия град

По материала работи: Борис Проданов
Снимка ProNews Dobrich

От няколко дни няма директна автобусна линия Балчик – Варна – Балчик, оплакаха се читатели на Медийна група „Черно море“. Маршрутките спряха да извършват курсове защото линията се оказва нерентабилна. Пътуващите разчитат на преминаващи микробуси от/към Каварна и/или Шабла.

 

Новата автогара в Белия град беше открита с подобаваща церемония в началото на този месец. Тя е разположена в кв. „Балик“ (в горната част на града) и очаква официалното разрешение от компетентните институции. Затова все още се ползва и старата сграда, която е близо до болницата и центъра на града.

 

В близко бъдеще обаче се очаква да се разчита изцяло на новата сграда, което практически ще раздели Балчик на „горна“ и „долна“ част. Според местни локацията на автогарата в кв. „Балик“ ще затрудни туристите да посещават Двореца или крайбрежната алея предвид липсата на адекватен транспорт между двете части на града.

 

Вече има обявена покана за избор на нов превозвач по линията Балчик – Варна. Като компромис на фирмата, която ще поеме курсовете до новата автогара, се предлага маршрутките в посока Белия град да спират на спирката до “старата“ автогара“, а в към морската столица – срещу болницата.

 

Борис Проданов

 

Прочетете още: Рибар от Балчик се удави край Тузлата

Коментари

Новини Варна