IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Област Варна
11:21 | 15 ноември 2018
Обновен: 00:01 | 6 март 2024

Енергото монтира 635 птицезащитни средства по електропроводите

По материала работи: Слав Велев
Енергото монтира 635 птицезащитни средства по електропроводите

 

От началото на 2018 г. досега Електроразпределение Север постави 635 птицезащитни съоръжения по десетки километри електропроводи на компанията в Североизточна България. Монтираните съоръжения включват птицебрани, изолационни маншони и платформи за гнездене, и имат за цел да предотвратят по-падане на птиците под напрежение. Специалистите на компанията продължават да работят активно през периода след есенната миграция на пернатите животни на юг, за да им осигурят безопасни условия за обитаване в страната ни. Предпазните средства са поставени на места, които са най-предпочитани от птиците за гнездене и отглеждане на поколение, както и за кацане и отдих по време на миграцията.

 

Политиката на ЕРП Север за осигуряване на безопасността на птиците е създадена и се спазва в съответствие със Закона за биологичното разнообразие и отчитайки факта, че белият щъркел (Ciconia ciconia) е защитен вид. ЕРП Север реагира своевременно на получени заявки за съдействие от общини и неправителствени организации, а също и по сигнали на граждани за помощ на бедстващи пернати животни. В тази връзка електроразпределителната компания и Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) работят в сътрудничество и осъществяват редица съвместни проекти за опазване живота и здравето на птиците. ЕРП Север планира доставка на нови 9 000 птицезащитни устройства за стълбове и 30 000 птицезащитни покрития за изолатори за нуждите на компанията за следващите 3 години.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна