IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Област Варна
14:26 | 28 ноември 2018
Обновен: 16:18 | 28 март 2024

„Да споделим Никулден“ отново ще помогне на хора в нужда

Благотворителната кулинарна изложба е в неделя във Варна

По материала работи: Борис Проданов
„Да споделим Никулден“ отново ще помогне на хора в нужда

За осма поредна година общината и Варненска туристическа камара организират кулинарна изложба с благотворителен базар, свързана с големия християнски празник Никулден. Събитието ще се проведе при свободен вход на 2 декември в зала „Младост Б“ на Двореца на културата и спорта във Варна. Началото на празника е от 11 ч., а откриването – в 12 ч.

 

В кулинарното състезание ще участват елитни ресторанти, отбори на учебни заведения, читалища и индивидуални участници. Те ще демонстрират професионалните си кулинарни умения и таланти, като се представят със свои оригинални ястия и специалитети. Гостите и жителите на града ще открият многобройни кулинарни „съкровища”, които ще могат да закупят и споделят със своите семейства, близки и приятели.

 

Мотото, под което ще се проведе тази кулинарна фиеста, е „Да споделим Никулден“. С даренията ще бъде подпомогнат Дома за възрастни „Гергана“.

 

„Нека отворим сърцата си за нашите приятели и споделим Никулден с тях“, призовават организаторите.

 

Изложбата има състезателен характер и участниците в нея ще получат достойна оценка за положения труд и творчески кулинарни виждания. Съпътстващата програма включва художествени и музикално-артистични изяви на училища,  читалища и детски школи.

 

Обещани са и много награди и изненади!

 

Още по темата: Гимназията по туризъм получи специалната награда на общината на кулинарния фестивал „Да споделим Никулден“

 

 

 

Коментари

Новини Варна