Във Варна започна ремонтът на още две училища и една детска градина
Вижте снимки от първите копки
Публикувана: 11 Dec 2018 | 13:55

Символична първа копка бе направена днес за ремонт на две училища и една детска градина във Варна – ОУ „Стефан Караджа“, на филиала на ОУ „Константин Арабаджиев“ и на ДГ №1 “Светулка".  Дейностите са по проект "Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“ по ОП "Региони в растеж“, който включва общо 10 проекта. Обектите са със 100% безвъзмездна финансова помощ. Целта е увеличаване на дела на обновената и модернизирана общинска образователна инфраструктура и създаване по-добри условия за обучение за деца и младежи.

Проектът на ОУ „Стефан Караджа“, което за 85-годишната си история не е било ремонтирано основно,  предвижда подобряване на енергийните характеристики на сградата, укрепителни дейности, подмяна на ВиК инсталации, модернизация на сградния фонд, създаване на достъпна среда за хора с увреждания. В ОУ „Константин Арабаджиев“, което се помещава в 100-годишна сграда, ще се реализира и конструктивно укрепване, външно саниране, както и подмяна на всички инсталации, подови настилки и подновяване на дворното пространство.

Ремонтът на ДГ №1 “Светулка“ включва саниране на сградата, конструктивно укрепване, обновяване на дворното пространство, подмяна на отопление, вентилация и климатизация, на ВиК, както и ново обзавеждане. Предвидено е създаване на достъпна среда за деца със специални образователни потребности. На събитията днес присъстваха Лилия Христова, директор на дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна, директори на училища, преподаватели.

 

Още по темата: Влагат над 11 млн. лв. за модернизация на IV микрорайон във „Владиславово“

 

Снимки Пламен Гутинов

Коментари ( 0 )