IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Област Варна
15:41 | 9 януари 2019
Обновен: 23:00 | 29 януари 2024

Маймуните и папагалите в Зоопарка във Варна най-чувствителни към студа

За животните е осигурена топлина

По материала работи: Ставри Таргов
Маймуните и папагалите в Зоопарка във Варна най-чувствителни към студа

Повечето от 400-те животни и птици в Зоокъта във Варна понасят добре студа, тъй като за тях този климатичен пояс е нормален. По-чувствителни са маймуните, за които е осигурено вътрешно помещение, каза шефът на Зоокъта във Варна Иванка Стоянов в сутрешния блок на тв „Черно море“ с водещ Иван Барбов. Но понеже са много любопитни и игриви, прекарват повечето време навън.

 

Чувствителни към студа са и папагалите, които са прибрани във вътрешно помещение още през есента. Подобно е и положението с лъвовете.

 

Повече от 20 животни във Варненския Зоокът са „осиновени“.  Финансова подкрепа за отглеждането им оказват не само жители на морската столица, но и на София, Пловдив, Бургас, Габрово и други градове.

 

Повече от 20 животни и птици са преминали през Спасителния център във Варненския Зоокът. Някои от тях са върнати вече в природата. Други – предимно щъркели, ще останат тук до края на живота си, за да бъдат лекувани.

 

Стоянова благодари на всички, които са донесли живи коледни дръвчета за храна на питомците на Зоопарка. Досега предоставените елхички са над 300. Това е много полезна инициатива, която кара всеки човек да се чувства отговорен, добави тя.

 

Ставри Стефанов

 

Още по темата     „Щастливата“ вдовица Свобода чества юбилей

 

Коментари

Новини Варна