IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Област Варна
10:33 | 16 януари 2019
Обновен: 23:12 | 25 февруари 2024

Автомобил и каруца с незаконна дървесина спипаха край Варна

На нарушителите са съставени четири акта

По материала работи: Пламен Янков
Автомобил и каруца с незаконна дървесина спипаха край Варна

Горските стражари разкриха незаконна сеч на територията на ДЛС „Шерба”. При рутинния обход на горите служителите на стопанството се натъкнали на автомобил и каруца, натоварени с общо 2,2 куб. м нерегламентирано добити дърва за огрев. Превозните средства и транспортираната с тях дървесина са задържани. На нарушителите са съставени четири акта. 

 

Още 32 акта и 6 констативни протокола са съставени през изминалата седмица при проверки в обхвата на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие. Извършени са общо 574 проверки, от които 60 са на обекти за добив на дървесина, а 50 – на превозни средства. 


Във връзка с активния ловен сезон системно се извършват проверки и по Закона за лова и опазване на дивеча. От проверените 466 физически лица 374 са любители на лова. Не е констатирано нарушение на законовите изисквания, които ловците са длъжни да спазват. 

 

Черно море

Коментари

Новини Варна