Над 2 500 дамски кожени ръкавици пусна на търг Митницата във Варна
Адаптери за копачки на криптовалута, контейнери, автомобили, авточасти, дрехи и платове са сред обявените за публична продажба 37 групи продукти
Публикувана: 31 Jan 2019 | 10:56

Териториална дирекция „Северна морска“ във Варна предлага на търг с тайно наддаване 37 групи стоки, изоставени или отнети в полза на държавата по производства, водени от митническия орган. Продажбата се извършва по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

 

Сред обявените за публична продажба стоки са 910 броя адаптери за копачки на криптовалута. Задържани са на Митнически пункт Варна–запад миналата година при щателна митническа проверка на контейнер със стоки от Китай.

 

Митническите служители установяват при проверката, че освен декларираните кутии за компютри и други компоненти, контейнерът съдържа недекларирани 910 броя адаптери за копачки на криптовалута. Те са отнети в полза на държавата след приключило административно наказателно производство.

 

910-те броя адаптери сега са обявени за продажба с начална тръжна цена от 27 300 лв.

 

Сред другите групи стоки, обявени за публична продажба, са стоки за бита, кухненски уреди, строителни, изолационни материали, стоки за хотелско обзавеждане, риболовни принадлежности, авточасти, дрехи, масова бижутерия и др. На търга се предлагат например 5218,3 метра памучен плат от 6 вида с начална тръжна цена 2834,60 лв., 2538 броя дамски ръкавици от естествена кожа с начална цена 6345 лв., 2780 броя дамски чанти с начална тръжна цена 4442 лв.

 

Обявени са за продажба един лек и два товарни автомобила с начални тръжни цени съответно 960 лв., 1200 лв. и 1500 лв., както и 6 контейнера, от които два са 40-футови, четири са 20- футови контейнери с начални цени от 1110 до1670 лв. Продават се единични бройки принтери, компютри, велосипеди и други.

 

Всяка стока или група от стоки има начална тръжна цена, като за участие в търга се внася депозит от 20% от началната тръжна цена. За стоките с несъюзен митнически статус, спечелилият купувач ще трябва да заплати и дължимите мита и ДДС.

 

Заявления за участие в търга се подават в деловодството на ТД „Северна морска“ в град Варна. Пълната информация за търга е публикувана и на интернет страницата на Агенция „Митници" www.customs.bg в секция „Публични продажби“- „Публични продажби на други стоки“.

 

Черно море
 

Още от: Област Варна

Коментари ( 0 )