IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Област Варна
14:18 | 1 февруари 2019
Обновен: 09:57 | 24 април 2024

Във Варна отбелязват Световния ден на влажните зони

По този повод Басейновата дирекция кани студенти и ученици

По материала работи: Ставри Таргов
Във Варна отбелязват Световния ден на влажните зони

Басейнова дирекция „Черноморски район“ ще отбележи Световния ден на влажните зони със студенти и ученици. На 5 февруари в 10.30 ч. тя ще бъде домакин на студенти магистри от специалност „Инженерна екология“, към катедра „Екология и опазване на околната среда“, в Техническия университет-Варна.

 

С тях ще се дискутират предизвикателствата чрез екологосъобразни решения да се ограничат въздействията от човешката намеса върху климата.

 

На 7 февруари ще се проведе открит урок с ученици от  СОУ „Димчо Дебелянов“, на който децата ще се запознаят с възможността влажните зони да намалят негативните въздействия от климатичните изменения.

 

Световният ден на влажните зони се чества всяка година на 2 февруари – датата на приемането на Рамсарската конвенция през 1971 г. Избира се тема, която акцентира върху определена жизненоважна функция.

 

„Влажните зони и климатичните промени“ е темата за 2019 г., която подчертава важната роля на влажните зони като решение срещу измененията на климата.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна