Питат фирмите във Варна от какви работници се нуждаят
Анкетният формуляр ще може да се попълва до 22 март 2019 г.
Публикувана: 27 Feb 2019 | 13:32

Стартира първото за 2019 г. проучване на потребностите на работодателите в България от работна сила, съобщиха от Регионалната служба по заетостта във Варна. Целта е да бъдат обхванати всички сектори на икономиката, различни по статут и големина предприятия с териториално разпределение във всички области в страната.

 

Работодателите от статистическата извадка имат възможност да попълнят онлайн анкетен формуляр, в който да посочат от какви специалисти със средно и висше образование ще имат нужда, както и какви са потребностите им от работници без специална квалификация и кадри, притежаващи специфична правоспособност.

 

Те ще могат да посочат и кои са най-необходимите умения, които трябва да притежава търсеният от тях персонал. Анкетният формуляр ще може да се попълва до 22 март 2019 г. Участието е важно за определяне на политиката за професионално образование и насърчаване на заетостта в областта и страната.

 

Очакваме поканените за проучването работодатели да се включат активно, тъй като резултатите ще бъдат от полза за всички участници в трудовия пазар и за развитието потенциала на работната сила, съобщават още от РСЗ – Варна.

 

През 2018 г. бяха проведени две такива проучвания. Те се реализират на основание чл. 10 от Закона за насърчаване на заетостта съвместно с Комисиите по заетост към Областните съвети за развитие в 28-те области в страната.

 

Черно море

 

 

Още по темата   Безработицата във Варна отчете ръст

Коментари ( 0 )