IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Област Варна
10:14 | 12 март 2019
Обновен: 14:32 | 28 март 2024

5 каруци с незаконна дървесина спипаха горските във Варненско

Интензивните проверки са завършили с 16 акта

По материала работи: Пламен Янков
5 каруци с незаконна дървесина спипаха горските във Варненско

Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ, архив

 

 

С 16 акта и със задържането на 5 каруци с незаконна дървесина са завършили интензивните проверки на горските стражари през изминалата седмица във Варненска област, съобщиха от пресцентъра на Североизточно държавно предприятие.

 

При обход на територията на ДГС „Провадия” е разкрита незаконната сеч на общо 5,2 куб. м дърва за огрев. Задържани са три каруци, както и натоварената в тях дървесина. На нарушителите са съставени 8 акта по Закона за горите.

 

Други две каруци, в които са установени 1 куб. м нерегламентирано добити дърва за огрев, са конфискувани в обхвата на ДГС „Цонево”. Служителите на стопанството са съставили четири акта.

 

С четири акта са приключили и проверките в ДГС „Суворово”, където са задържани 1 куб. м дърва за огрев без документи за произход.

 

Три констативни протокола са съставили горските стражари при системния обход в ДЛС „Шерба”, а два – в ДГС „Варна”.

 

На територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие в периода от 4 до 11 март са извършени общо 803 проверки. 171 от тях са на обекти за добив на дървесина, 166 – на превозни средства, а 466 на физически лица, от които 378 са ловци. Съставени са 28 акта и 7 констативни протокола.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна