IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Област Варна
11:36 | 29 май 2019
Обновен: 15:11 | 28 март 2024

Във Варна стартира кампанията "Дари кръв - вземи билет"

Първата акция е на 31 май

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка архив.

На 31 май от 16 ч. в сградата  БЧК – Варна, на ул. „Братя Шкорпил“  3 ще се проведе първата за годината акция от кампания "Дари кръв - вземи билет". Това съобщиха от областния съвет на червенокръстката организация.

 

Всеки кръводарител ще получи билет за двама за официалното откриване на 18-ия Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми с най-новия филм на Вим Вендерс „Папа Франциск: човек на думата си“ на 13 юни от 19 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна.

 

Припомняме, че областният съвет на БЧК – Варна, БМЧК – Варна, МУ – Варна, и Регионалният център по трансфузионна хематология стартираха пилотната кампания „Дари кръв - вземи билет“ с подкрепата на община Варна през 2017 година.

 

Първото издание се проведе в рамките на 17-ия Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми. Целта на кампанията е да мотивира младите хора да станат доброволни кръводарители, да повиши информираността им по темата и по този начин да се намали недостига на кръв на национално ниво.

 

Като благодарствен жест за доброволното и безвъзмездно кръводаряване дарителите получават безплатен билет за филмова прожекция, театър или друго културно събитие, осигурени от партньори на инициативата.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна