IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Област Варна
08:45 | 22 август 2019
Обновен: 15:59 | 11 февруари 2024

Домашните прасета във Варненско трябва да бъдат евтаназирани

В петък предстои заседание на епизоотичната комисия в морската столица

По материала работи: Борис Проданов
Домашните прасета във Варненско трябва да бъдат евтаназирани

Представители на Министерството на земеделието и храните се срещнаха с жители на община Долни чифлик и село Тутраканци, община Провадия. Te трябваше да разяснят на хората защо трябва да ликвидират в най-кратки срокове прасетата, които отглеждат в  дворовете си. 

 

Управителят на Варненска област Стоян Пасев посочи, че след като цялата територия на областта беше обявена за санитарна зона, всички собственици, които отглеждат прасета индивидуално, трябва да ги ликвидират. Той обясни, че трябва да се спасят четирите свинекомплекса на територията на областта, където е осигурена необходимата биосигурност:

 

В петък предстои заседание на епизоотичната комисия във Варна и данните за прасетата, които са ликвидирани трябва да се изпратят на 26 август до Министерството на земеделието и храните. Стана ясно, че утре предстои среща на министър Десислава Танева в Стара Загора с директорите на БАБХ от цялата страна.

 

БНР

 

Още по темата: Изплащането на помощи за стопанствата ще стартира след 1 септември

Коментари

Новини Варна