IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Област Варна
13:40 | 12 септември 2019
Обновен: 02:06 | 17 март 2024

За първия учебен ден „Солвей Соди“ боядиса пешеходни пътеки в Девня

Целта - осигуряване на безопасност на децата

По материала работи: Ставри Таргов
За първия учебен ден „Солвей Соди“ боядиса пешеходни пътеки в Девня

Над 20 служители на „Солвей Соди“ се включиха в инициативата „Безопасно пристигни за първия учебен ден“, подета от отдел „Здраве и безопасност при работа“ в компанията. На 12 септември 2019 г. 10 пешеходни пътеки в районите около три училища и две детски градини на територията на град Девня грейнаха в снежно бяло.

 

„Солвей Соди“ си партнира с община Девня по повод началото на учебната година с цел безопасното придвижване на учениците и децата от детските градини. Сътрудничеството между компанията и общината в сферата на социалните дейности, особено по отношение на образованието и културата, е традиционно.

 

През 2016 г. трите големи девненски предприятия „Солвей Соди“, „Агрополихим“, „Девня Цимент“ заедно с община Девня и СУ „Васил Левски“ поставиха началото на един успешен проект в областта на образованието – създаване на професионални паралелки в СУ „Васил Левски“ по специалности „Автоматизация и електрообзавеждане на производството“.

 

Проектът получи национално признание и се дава като пример за успешно партньорство между бизнеса и местната власт.

 

С висока репутация на един от най-големите инвеститори в България, с дълбоки корени на девненска земя, „Солвей Соди“ се стреми да управлява дейността си в дух на добро сътрудничество с обществото, с грижа за местните общности, за околната среда и, преди всичко, за здравето и безопасността на работещите на територията на содовия завод.

 

Следвайки политиката си за устойчиво развитие, компанията планира провеждането и на други социални инициативи в региона.

 

Черно море

 

 

Коментари

Новини Варна