IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Област Варна
15:05 | 3 октомври 2019
Обновен: 12:47 | 19 април 2024

Утре се открива новият ловен сезон

По този повод от МВР – Варна, напомнят за превантивните мерки по време на излетите

По материала работи: Ставри Таргов
Утре се открива новият ловен сезон

На 5 октомври се открива ловният сезон 2019/2020 г. за местен дребен и едър дивеч и груповият лов на дива свиня. По този повод е започнало извършването на инструктажи на ръководителите на ловните дружинките по места. Целта е още веднъж да се напомнят мерките за безопасно транспортиране и боравене с оръжие, съобщават от ОД на МВР във Варна.

 

От извършения анализ могат да се изведат най-честите причини за допуснати предишни инциденти. Това са стрелба по шум или неясно видима цел; използване на сачми с диаметър над 6 мм по време на групов лов на дива свиня; неправилно боравене с огнестрелно оръжие – до неговата употреба, то не следва да е заредено, винаги трябва да е насочено в безопасна посока и да е технически изправно, самоволно напускане на позицията, определена от ръководителя на лова; употреба на алкохол и упойващи вещества.

 

По този повод ОД на МВР – Варна, напомня някои от основните правила за безопасно поведение. Участниците в лова задължително да са екипирани с ленти, шапки или облекло с ярък сигнален цвят.

 

Стриктно трябва да се спазват правилата за безопасност и противопожарните изисквания при провеждането на ловните излети.

 

Стриктен контрол е необходим при пренасянето на огнестрелното оръжие, което се осъществява в затворен транспортен куфар или в калъф с поставено заключващо устройство на спусъка и без патрон в патронника.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна