IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Област Варна
15:47 | 27 октомври 2019
Обновен: 17:02 | 19 април 2024

Напъдиха кандидат за селски кмет заради неправомерна агитация във Варненско

226 сигнала за нередности са подадени във Варненска област до 12,45 ч. днес

По материала работи: Ставри Таргов
Напъдиха кандидат за селски кмет заради неправомерна агитация във Варненско

226 сигнала за нередности са подадени във Варненска област до 12,45 ч. днес. 99% от тях са били несъстоятелни, съобщи областният управител Стоян Пасев.

 

Сред куриозните случаи е този с кандидат за кмет на с. Николаевка, който е бил изгонен на няколко пъти от секцията за гласуване поради неправомерна агитация. Обяснено й било, че няма право да бъде там освен да пусне своята бюлетина, но тя обяснявала, че не прави нищо нередно.

 

От с. Шкорпиловци пък са подали сигнал за наличие на леки автомобили със здрави мускулести младежи. Полицията направила проверка веднага, но установила само, че единият от младежите е бил инвалид.

 

Приет е и сигнал от избирател, който дошъл да гласува, но се озовал пред затворена секция. Оказало се, че забравил да върне часовника си с час назад.

 

4 члена на секционни избирателни комисии във Варненска област са сменени от началото на изборния ден. Причината е, че са се почувствали зле, каза още Стоян Пасев.

 

ЕЛИ МАРИНОВА

 

Коментари

Новини Варна