IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Област Варна
11:10 | 30 октомври 2019
Обновен: 12:21 | 20 март 2024

Две каруци с незаконна дървесина конфискуваха горските във Варненско

1237 проверки са извършили през миналата седмица служители от 18 стопанства на Североизточното държавно предприятие

По материала работи: Пламен Янков
Две каруци с незаконна дървесина конфискуваха горските във Варненско

1237 проверки са извършили през миналата седмица служители от 18 стопанства на Североизточното държавно предприятие. От тях 231 са в обекти за добив на дървесина, 315 са на превозни средства, 607 на ловци, 2 на риболовци и 82 на физически лица, които са извършвали различни дейности в горските територии.  За различни нарушения са съставени 21 акта и 2 протокола. Задържани са 24 пространствени кубически метра дърва за огрев, четири каруци и инструменти за дърводобив.

 

186 са проверките за периода 21-28.10.2019 г. на територията на ДГС-Генерал Тошево. Проверяващите са съставили 8 акта и 1 констативен протокол за различни нарушения установени по време на обходите в горите. Задържани са седем пространствени кубически метра дърва за огрев.

 

Каруца с четири кубика дърва са задържали горските от ДЛС-Балчик. На нарушителите са съставени четири акта. 44 са проверките през седмицата в стопанството.

 

Две каруци и два пространствени кубически метра дърва за огрев, незаконно добити от горските територии на ДГС-Варна, са конфискували служители на териториалното поделение. На бракониерите са съставени 4 акта по Закона за горите.

 

Каруца, инструменти за дърводобив и един кубик дърва за огрев са конфискували от нарушители през изминалата седмица служители на ДЛС-Шерба. За незаконната сеч са издадени два акта.

 

Още три акта за различни нарушения е съставил мобилният екип на ДГС-Провадия по време на проверки в горските територии и обекти за дърводобив.

 

С началото на отоплителният сезон зачестяват нарушенията в горските територии. Ръководството на СИДП призовава гражданите, които станат свидетели на бракониерски набези в гората да подадат сигнал на телефон 112.

Коментари

Новини Варна