IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
08:14 | 22 октомври 2014
Обновен: 07:54 | 23 април 2024

Общината взема 118 имота в “Чайка”

Това става ясно от докладна на кмета Иван Портних до местния парламент в града

По материала работи: Златина Добрева
Общината взема 118 имота в “Чайка”

118 имота в квартал “Чайка” ще актува местната администрация във Варна от държавна в общинска собственост. Това става ясно от докладна на кмета Иван Портних до местния парламент в града. Става въпрос за имоти, които са били одържавени по Закона за одържавяване на едрата градска покрита недвижима собственост и са останали с отреждания за жилищно строителство и за обществени благоустройствени мероприятия. Според изискванията на параграф 42 от ПЗР на Закона за общинската собственост застроените и незастроени парцели – частна държавна собственост, отредени за тази цел, преминават в собственост на общините.
Екип на местната администрация е провел преговори с екипа на служебния премиер Георги Близнашки и новия областен управител на морския град Стоян Пасев, откъдето са получили уверение, че имотите ще бъдат прехвърлени на община Варна за осъществяване на благоустройствени и инфраструктурни мероприятия, залегнали в Общия устройствен план на града.

Любомир Михайлов

Коментари

Новини Варна