IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новина на деня
13:21 | 31 октомври 2014
Обновен: 19:05 | 28 март 2024

В „Приморски“ откриха нова детска градина със 180 места (СНИМКИ)

Модерното ЦДГ ще кандидатства за сграда на годината

По материала работи: Ставри Таргов
В „Приморски“ откриха нова детска градина със 180 места (СНИМКИ)

В навечерието на Деня на народните будители 1 ноември бе открита официално нова детска градина със 180 места. Заведението с разгърната площ 1 572 кв. м, което се намира между улиците „Д-р Головина“ и „Д-р Басанович“ във Варна, бе изградено за рекордно кратки срокове. Първата копка бе направена в навечерието на Деня на детето 1 юни.
Много съм щастлив, че разполагаме с толкова хубава и модерна сграда, каквато не сме имали досега, каза на откриването кметът Иван Портних. При това в един от най-многолюдните райони на Варна. Радвам се, че успяхме да опазим и мястото от други интереси и то да остане за най-малките варненци, каза още кметът. Той добави, че заради своята уникалност ЦДГ „Жирафче“ ще кандидатства за конкурса „Сграда на годината“ в категорията „Образование, младежки дейности и спорт“. Портних каза още, че през следващата седмица ще бъде открита след ремонт и ЦДГ „Малкият принц“. Щастлив съм, че изпълнявам обещанието за осигуряване на повече места в градините за варненските деца, добави кметът.   
Сградата на ЦДГ „Жирафче“, която е филиал на ОДЗ „Д-р Петър Берон“, бе изградена със средства от общинския бюджет. Нейната стойност е близо 2 млн. лв. Детската градина разполага с модерни 6 детски площадки за игри за всяка детска група и 1 спортно игрище. Тя ще се отоплява с природен газ.

Ставри Таргов

Снимки Пламен Гутинов

 

Коментари

Новини Варна