IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 27°
Общество
16:39 | 7 ноември 2014
Обновен: 09:33 | 16 април 2024

Община Варна ще дофинансира предучилищни групи

Помощта е за ОУ “П. Волов“, ОУ “А. Кънчев“, ОУ “Н. Й. Вапцаров“ и СОУ “Н. Бозвели"

По материала работи: Златина Добрева
Община Варна ще дофинансира предучилищни групи

Община Варна ще дофинансира подготвителните групи в четири варненски училища - ОУ “П. Волов“, ОУ “А. Кънчев“, ОУ “Н. Й. Вапцаров“ и СОУ “Н. Бозвели“. Причината е, че те са първите в страната предучилищни групи, които дават целодневна подготовка за 5-годишните деца, включваща и следобеден сън. Осигуряването на достъпна среда бе договорено на среща между представители на общинската дирекция “Образование, младежки дейности и спорт“ и директорите на учебните заведения.
Община Варна ще отпусне средства за подготвителните групи, така че размерът на таксата да бъде подобен на този в целодневните детски градини, като с това ще се обезпечи четирикратното хранене на децата. Пари от местната хазна ще бъдат дадени и за поставяне на противоударна настилка на детските площадки. Назначени ще бъдат и допълнителни помощник-възпитатели.
Така ще бъдат създадени условия малчуганите да посещават училищните заведения без прекъсване по време на училищните ваканции.

Коментари

Новини Варна