IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
10:39 | 25 януари 2015
Обновен: 20:35 | 19 април 2024

Бивш здравен министър: Законът за тютюнопушенето ще остане същият

"По този въпрос ние имаме нагледен пример как работи корупцията", смята Лияна Панделиева

По материала работи: Лиляна Трънкова
Бивш здравен министър: Законът за тютюнопушенето ще остане същият

Една от темите, коментирани в "Събуди се” д-р Николай Милошев, директор на Геофизичния институт към БАН, РR специалистът Арман Бабикян, журналистът Лияна Панделиева и бившият здравен министър Стефан Константинов, бе за забраната за тютюнопушене на обществени места и дали тя трябва да отпадне.

"Няма да има промяна със забраната за тютюнопушенето. Законът ще остане такъв, какъвто е и това не е темата на дискусията. Въпросът е дали този закон може да се усъвършенства и как да се следи за спазването му”, на мнение е Стефан Константинов.

"Има ресторанти, в които по всяко време може да се пуши. Това означава, че ние имаме нагледен пример как работи корупцията. В момента, в който някой смята, че този закон не му харесва и няма да го спазва, това отключва ръцете на много хора да не спазват поредица от други неща”, коментира Лияна Панделиева.

Арман Бабикян също изрази мнение, че законът не трябва да се променя и изтъкна очевидното – че контролът куца.

"Когато нещо не се спазва, значи то е прекалено драстично. Функцията на политиците е да намерят начина, по който да помирят тези две враждуващи страни по тази тема”, заяви от своя страна д-р Николай Милошев.

Относно исканата оставка на здравния министър Петър Москов, Панделиева коментира, че покрай нея отново се е повдигнала темата от страна на ДПС за изучаването на майчиния език в смесените райони.

"Преди да говорим за узаконяване е крайно време да бъде много остро поставен въпроса за владеенето на българския език, защото няма изследване, което да не доказва колко драматично спада грамотността на българчетата. Свидетели сме на едно явление – грамотните заминават навън, а неграмотните остават в България”, каза още РR специалистът.

"Наред с децата от други етноси, които не знаят български, и самите българчета не го знаят добре. Много млади хора и до ден днешен правят елементарни правописни грешки”, обясни д-р Милошев.

"За мен беше учудваща исканата оставка на Петър Москов, защото знам каква е технологията за махане на министър и смятам, че ДПС са много добри в правенето на подобни ходове. Странене е доводът им, който не е сериозен", на мнение е Стефан Константинов.

 

Коментари

Новини Варна