IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
20:35 | 25 януари 2015
Обновен: 20:18 | 21 април 2024

Утре всички на училище! Няма да има грипна ваканция

Ако обявят ще е за конкретни училища, казаха от инспектората по образование.

По материала работи: Деян Михайлов
Утре всички на училище! Няма да има грипна ваканция

Засега няма основания за обявяване на грипна ваканция във Варна, съобщи  шефката на Регионалния инспекторат по образованието Венцеслава Генова пред Морето.

От думите й става ясно, че понеделник - 26 януари е учебен ден във Варна. Също в понеделник, но следобед ще се състои поредното заседание на Комисията за борбата с грипа. На него ще бъдат обсъдени най-новите данни за броя на заболелите във Варна и областта.

Според Генова обаче, още на предното заседание е решено, че дори да има училища, в които броят на отсъстващите ученици да превишава границата от 30 процента, грипна ваканция ще се обявява само за тях, а не за всички школа на територията на областта.

Към момента такива учебни заведения няма. Във всички училища, броят на събраните болнични заради грип и остри респираторни заболявания не надминава 20 %, обяви в петък шефът на РЗИ, д-р Светла Станева.
 

Коментари

Новини Варна