IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
13:29 | 5 март 2015
Обновен: 09:25 | 25 април 2024

Търсят нов екип на Интегрирания градски транспoрт

Община Варна обяви конкурс

По материала работи: Златина Добрева
Търсят нов екип на Интегрирания градски транспoрт

Община Варна обяви конкурс за избор на нов екип за най-големия си проект – този за интегриран градски транспорт. Както “Черно море” вече писа в средата на януари т.г. оставки подадоха досегашните членове на звеното. Тогава стана ясно, че молба за прекратяване на правоотношенията си с кмета Иван Портних не е депозирала единствено шефката на екипа Биляна Якова. В четвъртък обаче община Варна откри процедура за избор на нов координатор на проекта, който трябва да осъществява контрол върху звеното и взаимодействието му с кметската администрация.
Освен нов шеф на проекта се търсят още експерт “Тръжни процедури и управление на договори”, координатор, счетоводител, технически сътрудник и експерт “Строителство и контрол на доставки”.
Проектът за интегриран градски транспорт е най-големият проект на Варна. Той е на стойност близо 115 млн. лв., а безвъзмездната финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие е 90 999 831,43 лв.
Инвестициите по проекта са разпределени в 10 компонента, като един от тях е изграждането на бърз автобусен коридор.
Автобусната линия ще бъде с дължина 15 км и ще свързва кварталите „Владислав Варненчик“ и „Бриз”. По нея ще бъдат изградени 60 нови спирки и ще бъде инсталирана система за автоматизирано управление на светофарните уредби. Предвидена е и система за информация на пътниците в реално време, която ще включва 84 информационни табла по спирките и 100 електронни информационни табла в превозните средства.
Маршрутът на бързия коридор е съобразен с възможността за привличане на най-много пътници по линията, което ще се реализира с изграждане на нова информационна система и подсигуряване на максимална достъпност до всяка спирка.
Проект „Интегриран градски транспорт на Варна” се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Регионално развитие” 2007 - 2013 г., съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.
Канидатите за всички позиции трябва да подадат документи до 16 март 2015 г. включително в община Варна. Списък на допуснатите до интервю ще бъдат публикувани на информационното табло в сградата на общината, както и на сайта varna.bg.

Черно море

Коментари

Новини Варна