IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Общество
08:19 | 31 март 2015
Обновен: 08:27 | 14 март 2024

Ученик от Варна трети на „Ключът на музиката“

Петокласникът Христо Иванов събра актив от 83 т.

По материала работи: Златина Добрева
Ученик от Варна трети на „Ключът на музиката“

Христо Иванов от Варна зае престижното трето място в националното състезание „Ключът на музиката“. Във възрастовата група на петокласниците той събра актив от 83 т. и бе изпреварен само от Симона Обретенова от Габрово – 85 т., и Мария Караджова от Пловдив – 84 т. В тази възрастова група се състезаваха сто ученици от цяла България. Христо учи в ОУ „П. Р. Славейков“.
В надпреварата при шестокласниците най-напред от Варна се класира Мария Караколева, също от ОУ „П. Р. Славейков“. С резултат 63 т. тя е 17-а от 155 деца.
Националното състезание „Ключът на музиката“ се организира от Министерството на образованието и науката. Състезанието съдейства за обобщаване и осмисляне на учебното съдържание по музика в задължителната подготовка и създава условия за изява на всички, които участват в конкурентна среда. Състезанието се провежда чрез писмена самостоятелна работа, в която учениците решават 15 задачи, обединени тематично и съобразени с учебния материал, изучен до момента на провеждането на съответния кръг на състезанието.
Юлиян Атанасов

Коментари

Новини Варна