IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
08:33 | 24 април 2015
Обновен: 18:47 | 25 април 2024

Съвсем изтрещяха

Лична позиция

По материала работи: Златина Добрева
Съвсем изтрещяха

Пълна веселба настава в туристическия бранш в световен мащаб. Ето на, вчера се появи новината, че украински туроператори предлагат иновативна туристическа услуга - "Военновременен туризъм". Това бил нов пакет туристически услуги "на достъпна цена". Търсачите на силни емоции могат срещу "известна сума" да се повозят на БТР или танк и да гледат бойните действия на украинската армия там, където действат сепаратистите. „Направете си неповторимо селфи, с което да впечатлите своите приятели и познати! Войната е под носа ви – не пропускайте шанса си!“, призовава реклама.
"Удоволствието" от двучасовата разходка в Славянск струва 80 долара. Ако туристът плати 600 долара, жадният за приключения може да попадне и в зоната на активните бойни действия.
Тая работа вече граничи с чиста лудост. Да си плащаш, за да гледаш как хора се избиват, си е, меко казано, извратено. Но вече в тоя свят трудно може нещо да ме учуди. Като нищо и Сирия може да се включи в този бизнес и да предлага разходки из разрушените си градове. А "Ислямска държава" пък може да си набавя по някой и друг долар към бюджета с представления, като залавяне на заложници, обезглавяването им, снимка с обезглавения и т.н.
Нямат край откачените идеи за привличане на туристи. Нямат край и готовите да платят за подобни "изживявания". Съвсем изтрещяха! Какво ли има още да видим?
Пламен Янков

 

Коментари

Новини Варна