IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
10:52 | 27 май 2015
Обновен: 22:23 | 18 април 2024

Учат варненци как да контролират децата си в нета

Безплатното интерактивно обучение е на 29 май

По материала работи: Златина Добрева
Учат варненци как да контролират децата си в нета

На 29 май в 19 ч. в Beehive Co-working Space-Varna (ул. “Генерал Колев” 54, ет. 6) ще се проведе безплатно интерактивно обучение на тема “Защита на децата онлайн”. Събитието е част от инициативата “Безопасен интернет”, която се провежда с подкрепата на Дирекция ”Превенции” към община Варна.

По време на обучението ще бъдат разгледани програми и техники за осигуряване безопасността и ограничаването на достъпа на децата до сайтове, игри и приложения с неподходящо съдържание. Ще бъдат дадени примери за настройки на някои антивирусни програми и ще бъде обяснено как се блокира достъпа до интернет или се задава определено време, в което детето може да го използва.
 
Интерактивното обучение ще разкрие как чрез стандартните инструменти на Windows може да се ограничава и контролира достъпът и използването на един компютър, без да има нужда да се инсталират допълнителни програми. Ще бъдат представени и най-важните настройки, които трябва да направите на вашия браузър и компютър, за да осигурите безопасно сърфиране в интернет на цялото ви семейство. Препоръчително е присъстващите да разполагат с преносим компютър по време на обучението.

Цел на инициативата “Безопасен интернет” е  понижаването на риска от злоупотреба с личните данни във виртуалната среда. Чрез повишаването на уменията за работа в интернет и информираността на родителите за опасностите, които виртуалната среда крие за техните деца, се очаква да бъдат преодолени голяма част от заплахите в мрежата.

На официалната страница на проекта “Безопасен интернет”: http://www.safeinternet.eu са публикувани информационни материали и списък с разнообразни софтуери за родителски контрол. Към тях са приложени и видео-лекции с инструкции за инсталиране и използване на безплатните програми.

 

Коментари

Новини Варна