IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
12:07 | 27 май 2015
Обновен: 09:18 | 24 април 2024

В Долни чифлик родители и учители се включват в кампания срещу дрогата

„Не на наркотиците” стартира през януари т.г.

По материала работи: Ставри Таргов
В Долни чифлик родители и учители се включват в кампания срещу дрогата

Родители и учители от всички населени места на община Долни чифлик се включват активно в борбата срещу употребата на дрога. Те ще се съберат на 30 май, неделя в градското читалище „Изгрев”.
Кампанията „Не на наркотиците” стартира през януари т.г. Тя се организира от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, съвместно с училищата на територията на община Долни  чифлик. „Целта е да се предотврати експерименталната употреба на наркотици, както и развиването на зависимост сред подрастващите”, обясни кметът на общината Борислав Натов.
В рамките на кампанията се проведоха срещи - беседи „Научи повече за дрогата, за да не й станеш жертва”. В нея участваха представители на сдружение „Бъдеще и надежда” от Варна и ученици от всички училища в община Долни чифлик. Доброволци от сдружението споделиха личните си
истории, разговаряха с учениците за митовете, свързани с марихуаната, както и за опасността от новите дроги. След проведените срещи учениците попълниха анонимни анкетни карти,  резултатите от които бяха обобщени и анализирани от  МКБППМН  в общината, обяви зам.-кметът Мариана Станчева.   

Черно море

Коментари

Новини Варна