IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
17:06 | 27 юли 2015
Обновен: 23:39 | 21 март 2024

Джипитата във Варна няма да променят работното си време заради жегите

Кабинетите ни са с климатици, освен това пациентите са свикнали с графиците за прегледите, смятат в съсловната организация

По материала работи: Ставри Таргов
 Джипитата във Варна няма да променят работното си време заради жегите

Във Варна общопрактикуващите лекари няма да променят работното си време заради жегите. Това научи в. „Черно море“ от д-р Светлин Митев, председател на районната колегия на съсловната организация. Приемаме пациентите се в кабинети с климатици при нормални температури, не е логично да сменяме часове за прегледи, добави той. Освен това, ако тръгнем да правим промени, ще трябва да уведомим РЗОК и най-вече пациентите. Много от тях са свикнали с нашето работно време и идват при нас, когато им е удобно. Хроничноболните също са знаят графика. Така че  горещините не пречат на прегледите, обобщи д-р Митев.  
За разлика от Варна в София немалко джипита се принудиха да променят работното си време заради горещините. Докторите са разместили часовете за прегледи най-вече заради възрастните хора и бебетата. Пенсионерите и малките деца не трябва да ходят до лекарските кабинети в най-горещите часове на деня, между 12 и 16 часа. Затова джипита в много столични поликлиники са започнали да преглеждат пациенти по-рано сутрин. Хората с оплаквания посещават кабинетите им от 7 до 10 часа. Някои лекари са променили и следобедния си график. В горещините вместо между 14 - 16 часа, те преглеждат от 17 до 20 часа.
"Избягвайте да излизате навън в най-горещите часове на деня и изморителна физическа активност", съветват експертите от Световната здравна организация. "Ако работата ви е тежка - свършете я в най-хладната част на деня, която обикновено е сутрин между 4 и 7 ч.

Ставри Таргов

Коментари

Новини Варна