IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
19:20 | 8 октомври 2015
Обновен: 05:42 | 17 април 2024

Над 650 варненски младежи проявиха интерес към образованието в чужбина

22 университета от различни страни представиха своите обучителни програми на изложение

По материала работи: Борис Проданов
Над 650 варненски младежи проявиха интерес към образованието в чужбина

Над 650 младежи от Варна и региона проявиха интерес към възможността да завършат висшето си образование в чужбина. 22 университета от различни страни представиха своите обучителни програми на изложение в морския град. „Най-много бяха университетите от Великобритания. Голяма част от тях вече са познати на варненци. Младежите тук са запознати и със сроковете за прием на документите във Великобритания, които са различни от тези в България. Интерес предизвикаха и университетите от Холандия, Дания, Италия, Франция, Германия.

 

Бизнесът вече не е специалността, от която се интересува всеки втори кандидат- студент. Много деца питаха за различни нетрадиционни направления като авиация, автомобилен дизайн. Интересуват се също от възможността да учат право или медицина в чужбина“, разказа за агенция „Черно море“ Ирина Христова, координатор на проекта „Световно образование“.


Изложението се провежда в България от 2004 година. В сравнение с минали години интересът към него във Варна е по-висок. Освен в морската столица изложението се провежда още в София, Бургас, Велико Търново, Пловдив, Русе и Плевен. Най-ексцентричната дестинация, представяна на изложението „Световно образование“, е Китай. През тази година делегация от университет в далечната страна е гостувала за събитието в София.

 

Полина Петрова

Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Коментари

Новини Варна