IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Област Варна
09:42 | 24 ноември 2015
Обновен: 17:27 | 19 април 2024

РИОСВ – Варна организира открити уроци

Целта на занятията е да запознаят децата с етапите на редуциране, реновиране и рециклиране на отпадъците

По материала работи: Борис Проданов
РИОСВ – Варна организира открити уроци

Открити уроци с възпитаниците от шести и седми класове на ОУ „Захари Стоянов”, подговителна група шестгодишни деца от ОУ „Ангел Кънчев“ и студенти от ТУ – Варна, по специалността екология и опазване на околната среда, организира РИОСВ – Варна.

 

Инициативата е в рамките на кампанията „Европейска седмица за намаляване на отпадъците“. В тази връзка за днес е предвидено посещение на две групи ученици от Белослав и с. Езерово в завода за битови отпадъци край Варна.

 

С тържествено приключване на едномесечна мащабна кампания за събиране на хартия, обобщаване на резултатите и награжадаване на участниците от ОУ „Христо Ботев“, кв. Аспарухово,  ще се сложи финал на мероприятията.

 

Откритите уроци започват днес и ще продължат до края на седмицата. Целта на занятията е да запознаят децата с етапите на редуциране, реновиране и рециклиране на отпадъците.

 

В рамките на обучението ще бъде показан и филма „От нищо нещо“ за разделното събиране на отпадъците и преработката им. 

 

Инициативата се провежда под патронажа на Министерството на околната среда и водите и Асоциацията на еколозите от общините в България.

Коментари

Новини Варна