IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новина на деня
14:38 | 28 ноември 2015
Обновен: 15:32 | 15 април 2024

Близо 50 коли се включиха в протеста срещу скъпите винетки

Няма основание за увеличението, след като пътищата в региона са лоши, бе мотивът на варненци

По материала работи: Ставри Таргов
Близо 50 коли се включиха в протеста срещу скъпите винетки

Близо 50 автомобила се включиха в протестното мото шествие, което тръгна от катедралния храм „Свето Успение Богородично“ и стигна до сградата на община Варна с надути клаксони. Въпреки проливния дъжд в колоната имаше и представители на рокерските клубове.
„Управляващите трябва да знаят, че народът е по-голям от държавата. Пътищата, по които караме във Варненския регион, не са за цена 97 лв. за винетка. Нейната стойност не бива да се увеличава на този етап. Нови шосета се направиха с европари в други краища на страната и сега за тях явно се събират пари за ремонт“, каза Павел Николаев, един от протестиращите. „Не бива да се забравя, че освен за винетки плащаме и за пътен данък, който също не е малък, отбеляза той.    
Шествието бе организирано в социалните мрежи и  се проведе успоредно с протестите в други градове на страната. На някои от автомобилите имаше и плакати с искания за увеличение на минималната работна заплата и вдигане на стандарта за живот.
Както вече съобщихме, правителството вдигна цената на винетните стикери. Най-голямо е увеличението при годишните, които от 67 лв. стават 97 лв. Седмичната и месечната винетка поскъпват с по 5 лв.

Ставри Таргов

Снимки авторът

 

Коментари

Новини Варна