IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
09:29 | 29 ноември 2015
Обновен: 16:56 | 16 април 2024

Днес откриват Коледен базар по немски образец във Варна

Виенско колело, стрелбища и много други атракциони ще радват децата

По материала работи: Юлиян Атанасов
Днес откриват Коледен базар по немски образец във Варна

За Коледно-Новогодишните празници за първи път тази година във Варна ще се организира базар, вдъхновен от големите празнични фестивали в Германия, съчетан с българските традиции и фолклорни обичай. Базарът ще бъде организиран по немски образец, с много разнообразни забавления и много добре декориран с украси, празнично осветление, голяма елха, пресъздаване на Рождество Христово и много други изненади. Организаторите са се погрижили и за най-малките посетители на събитието. Виенско колело, стрелбища и много други атракциони ще радват децата. Базарът ще се проведе от днес - 29 ноември до 12 януари на стадион "Локомотив" на бул. "Сливница", съобщиха организаторите.

 

Основната цел на Коледно-Новогодишния базар е чрез обстановката, която ще се създаде да се припомни на хората, че на Коледа стават чудеса. Затова, именно в нощта на Рождество Христово, както и в навечерието на Новата 2016 година, ще бъде организирана благотворителна кампания, на която ще се раздава безплатно храна, сготвена в най - голямата тава на Балканския полуостров.Ще има организирани игри, томболи и много забава за най-малките посетители на базара.За доброто настроение на посетителите на Коледно-Новогодишния базар ще има подготвена и фолклорна програма със съдействието на СНЦ”Лудогорие” 2012. В нея ще се изявят специалните гости – Орк. Пловдив, сестри Диневи, Бинка Добрева, Орк. Извор, Квартет Славей, формация Хаджии, Орк. Камчия и много други състави от региона.

Коментари

Новини Варна